logo ovsm

In de omgeving

Het Openbaar Vervoer en Speelgoed Museum ligt gelegen aan de rand van het centrum van Doetinchem. In het centrum (op loopafstand van ongeveer 7 minuten) vindt u winkels, restaurants en café’s. Het winkelcentrum van Doetinchem is zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Meer informatie vindt u op doetinchemwinkelstad.nl

Lokale musea

De musea in omgeving Doetinchem.

In het centrum van Doetinchem treft u het Stadsmuseum aan in het gerenoveerde Oude Postkantoor aan de Van Nispenstraat in Doetinchem. De collectie geeft een beeld van de historie van Doetinchem. Er zijn oude kaarten te zien, prachtige schilderijen, tekeningen en archeologische vondsten en voorwerpen uit het verleden. Bovendien twee maquettes van het oude stadscentrum. Een van 1830 en een van 1940. Op deze kamergrote maquette is goed te zien hoe het centrum van Doetinchem er uitzag, voor drie bombardementen, die vlak voor het einde van de oorlog, de stad hebben verwoest. Verder is er nog een schoolklasje uit ca 1930 te zien. Het gehele jaar zijn er wisseltentoonstellingen en er worden elk jaar educatieve tentoonstellingen voor het basis- en voortgezet onderwijs georganiseerd.

Ambachten en gereedschappen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De timmerman gebruikt al sinds eeuwen de hamer en zaag, maar hoe zagen die er honderd jaar geleden ook alweer uit? Hetzelfde geldt voor de hulpmiddelen die de bakker, de smid, de drukker, de kuipenmaker en de klompenmaker dagelijks in de hand namen om hun vakmanschap te bewijzen. Museum Ut Olde Ambacht telt meer dan 15.000 gegroepeerde artikelen die een uniek verhaal vertellen. Ze tonen de logica van de menselijke geest, de kunst van 101 ambachten en de perfectie van handwerk. Het museum is geopend in mei t/m september op maandag en woensdag van 09:00 tot 17:00 uur. Groepen alle dagen mogelijk op afspraak.

Openbaar Vervoer en Speelgoed Museum Doetinchem © 2016 - 2019.
Alle rechten voorbehouden.