logo ovsm

Vrijwilligers

Onze vrijwilligers

De Stichting Openbaar Vervoer en Speelgoed Museum werkt al zo’n 20 jaar uitsluitend met vrijwilligers, mensen die een hart hebben voor treinen, bussen en andere soorten van openbaar vervoer. Vrijwilligers die het leuk vinden de historie te bewaren en een verantwoorde en aantrekkelijke expositie op te bouwen. Als ideële non-profit organisatie moet het Openbaar Vervoer en Speelgoed Museum voldoende middelen en menskracht hebben om bepaalde activiteiten uit te voeren.

Momenteel heeft de Stichting de beschikking over 40 vrijwilligers, die de meest uiteenlopende werkzaamheden verrichten. Dat zijn er nog niet voldoende, daarom zoeken we méér vrijwilligers, die ons willen assisteren in het museum.

De vrijwilligers geven rondleidingen, houden toezicht op de collectie en het archief, doen historisch onderzoek, organiseren tentoonstellingen, bemannen het restaurant en de winkelruimte, leveren hand- en spandiensten op kantoor, helpen bij het beheer en toezicht op het terrein, verzorgen lezingen, maken foto’s, dia’s en films of schrijven artikelen. En dat alles doen ze met groot enthousiasme en een enorme inzet.

Inschrijven doe je zo!

Voelt u er wat voor om een dagdeel te besteden aan het Openbaar Vervoer en Speelgoed Museum, schrijf u dan in door middel van het aanmeldingsformulier hieronder in te vullen.

Als u eerst eens wilt zien ‘wat een-en-ander in houdt’, kom dan eens vrijblijvend langs en vraag aan de aanwezige vrijwilligers naar hún bevindigen. Lijkt het u wat schrijf u dan ter plekke in.

wordvrijwilliger@ovsm-doetinchem.nl

Openbaar Vervoer en Speelgoed Museum Doetinchem © 2016 - 2019.
Alle rechten voorbehouden.